Genieten in Wittevrouwen van … Carrot cake

Hierbij het recept uit het artikel uit de Wijkkrant!

Ingrediënten:

175 gr lichte basterdsuiker
175 ml zonnebloemolie
3 eieren, losgeklopt
140 gr geraspte wortel
100 gr rozijnen
geraspte schil van 1 sinaasappel
175 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bicarbonate of soda of bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
½ tl geraspte nootmuskaat (liefst vers geraspt)

Bereiding:

1. verwarm de oven voor op 160 gr celsius en vet een middelgrote bakvorm in
2. doe in een grote kom: suiker, olie en eieren en meng dit met een garde
3. daarna geraspte wortel, rozijnen en sinaasappelschil toevoegen en roeren
4. als laatste bakmeel, bicarbonaat/bakpoeder, kaneel en nootmuskaat toevoegen en nogmaals roeren
5. giet het mengsel in de bakvorm en bak 40-45 min in de oven
6. carrot cake laten afkoelen en … smullen maar!